De onlinetool ‘Cyberguide’ helpt uw organisatie een betere cyberveiligheidsstrategie toepassen. Ontdek de 4 categorieën en krijg een overzicht van basis- en meer gevorderde maatregelen voor cyberveiligheid. Voor elke maatregel vindt u een beschrijving, praktische informatie en nuttige weblinks en tools om het cyberveiligheidsplan van uw organisatie te ontwikkelen.

Uw organisaties eigen cyberveiligheidsplan

In 2016 was twee derde van alle Belgische ondernemingen het slachtoffer van cybercriminaliteit. Voor de meeste bedrijven werd de schade beperkt tot een verstoring van de dagelijkse werking. Toch was maar liefst 9% van de ondernemingen het slachtoffer van cyberafpersing en -chantage, waarbij de schade opliep boven de 10.000 euro. (bron: bcc-project.be, 29/6/2017)

Daarom adviseren wij alle organisaties om hun eigen cyberveiligheidsstrategie te ontwikkelen, zodat ze zich beter kunnen wapenen tegen cyberaanvallen. Een gedetailleerd cyberveiligheidsplan moet echter geen onoverkomelijke opdracht zijn.

Om hen op weg te helpen, ontwikkelde het Centrum voor Cybersecurity België in samenwerking met de FOD Economie en de Cyber Security Coalition, de gratis referentiegids ‘Cyberguide.

Ga naar de Cyberguide op onze mediapagina

Download onze Cyber Security Gidsen


Deel deze nuttige inhoud met vrienden: