Cyberrisico’s rapporteren aan raden van bestuur – Bestuursuitgave

In dit document wordt een overzicht gegeven van de aanbevolen aanpak voor raden van bestuur bij het aanpakken van cyberrisico’s, en van goede uitgangspunten voor de cybermetriek van raden van bestuur. Het is een aanvulling op een document dat is gericht aan Chief Information Security Officers (CISO’s) over hoe zij cyberrisico’s het beste kunnen controleren, […]

Reporting Cyber Risks to Boards – CISO edition

This paper presents actionable guidance for CISOs to report cyber risk and its context to their senior stakeholders, such as their Board. It describes methods that help CISOs engage in cyber risk management, communicate this effectively, and facilitate proper oversight. It is the outcome of a group of seasoned practitioners sharing their best practices in […]

Wees slimmer dan een phisher!

Voor de 6de keer al lanceren het Centrum voor Cybersecurity België en de Cyber Security Coalition een sensibiliseringscampagne rond cyberveiligheid. Dit jaar gaat onze aandacht uit naar de strijd tegen phishing. We willen de internetgebruiker aanmoedigen om slimmer te zijn dan phishers.

Attention aux fraudes

Let op voor beleggings- en kredietfraude

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) belast met consumentenbescherming in de financiële sector lanceert een nieuwe sensibiliseringscampagne. Deze campagne legt uit hoe u beleggings- en kredietfraude kan herkennen en wat u moet doen als u er het slachtoffer van wordt.

Gids over het beleid voor de CVDP in België

In deze gids vindt u een overzicht van de begrippen, doelstellingen, juridische vraagstukken en goede praktijken rond de invoering van een beleid voor de gecoördineerde bekendmaking van kwetsbaarheden (of Coordinated Vulnerability Disclosure Policy – “CVDP”) in de huidige stand van de Belgische wetgeving.

Bescherm je online accounts met tweestapsverificatie

Wachtwoorden zijn niet meer van deze tijd

Het is essentieel om sterke wachtwoorden te gebruiken, maar deze kunnen eveneens gestolen worden bij datalekken of door virussen. Daarom raden we iedereen aan om tweestapsverificatie of 2FA te gebruiken, een eenvoudige oplossing om je accounts dubbel te beschermen.

Download onze Cyber Security Gidsen


Deel deze nuttige inhoud met vrienden: