De Vlaamse overheid trekt geld uit voor cyberveiligheid van kmo’s

Bedrijven moeten zich nog beter bewust worden van de cybergevaren. Vanaf 2021 kunnen ze daarvoor begeleidingstrajecten aanvragen bij de Vlaamse overheid. Bedrijfsprocessen van kmo’s zijn vaak sterk afhankelijk van software, data-uitwisseling en internet of things-systemen. Kmo’s zijn zich echter vaak onvoldoende bewust van de risico’s op cyberaanvallen. Bovendien is tijdens deze Corona pandemie de digitalisering van bedrijven toegenomen zodat de veiligheid van data en gegevens in het gedrang kan komen.

Bij VLAIO kunnen ondernemingen vanaf 2021 begeleidingstrajecten voor cyberveiligheid aanvragen. De Vlaamse overheid selecteerde negen gespecialiseerde bedrijven – waaronder verschillende Coalitie lid-organisaties – om kmo’s te begeleiden en te adviseren en trok daarvoor 4 miljoen euro uit. Met dat geld moet 45% van de kosten voor het begeleidingstraject gesubsidieerd worden. Die kosten tussen 25.000 en 50.000 euro.

De trajecten beginnen met een grondige analyse van de cyberveiligheid van het bedrijf. Vervolgens wordt een actieplan opgemaakt en uitgevoerd. Elke kmo kan één van de negen dienstverleners, die het best bij haar aansluit, kiezen als begeleider.

Voor meer informatie verwijzen we naar de website ban de Vlaamse overheid.


Download onze Cyber Security Gidsen


Deel deze nuttige inhoud met vrienden: