Het Centrum voor Cybersecurity België en de Cyber Security Coalition slaan opnieuw de handen in elkaar voor een jaarlijkse sensibiliseringscampagne rond cyberveiligheid. Het thema van de campagne is het beschermen van mobiele toestellen.

De  meest opvallende cyberaanval die afgelopen jaar de gewone internetgebruikers trof, was ongetwijfeld de verspreiding van het FluBot-virus. Duizenden smartphones werden in een mum van tijd met dit virus besmet omdat gebruikers achteloos een applicatie downloadden. Op die manier kon het virus zich ongemerkt verspreiden naar alle contacten van de slachtoffers. Mobile virussen (mobile malware) zijn duidelijk aan een opmars bezig.  FluBot was misschien het eerste, maar zeker niet het laatste virus dat mobiele toestellen zal aanvallen.

OK klikken is niet altijd OK!

Tegenwoordig heeft bijna iedereen minstens één mobiel toestel op zak. We kunnen niet meer zonder.  Om te kunnen shoppen, spelen, pakjes tracken, enz. downloaden we allerhande handige apps.  Maar dat is niet zonder gevaar. Als je niet uitkijkt installeer je zomaar een virus. OK klikken is niet altijd OK! De boodschap van de campagne is dan ook duidelijk: Download enkel apps uit officiële appwinkels en hou virussen buiten.

Campagne video

Campagne materiaal

Al het campagne materiaal (posters, brochures, banners & video’s) kan gratis worden gedownload.

Download het materiaal

Sign up for our Cyber Pulse newsletter

Stay tuned to the forthcoming activities of the Coalition community. Cyber Pulse keeps you up-to-date on the latest cybersecurity news, community actions and member stories.

Uw mening van groot belang voor ons. Geef uw feedback over onze awareness tools.

Geef uw feedback


Deel deze nuttige inhoud met vrienden:

Volg ons op sociale netwerken: