De online tool ‘Cyberguide’ helpt uw organisatie een betere cyberveiligheidsplan toepassen.

Uw organisatie’s eigen cyberveiligheidsplan

In 2016 was twee derde van alle Belgische ondernemingen het slachtoffer van cybercriminaliteit. Voor de meeste bedrijven werd de schade beperkt tot een verstoring van de dagelijkse werking. Toch was maar liefst 9% van de ondernemingen het slachtoffer van cyberafpersing en -chantage, waarbij de schade opliep boven de 10.000 euro. (bron: bcc-project.be, 29/6/2017)

Daarom adviseren wij alle organisaties om hun eigen cyberveiligheidsstrategie te ontwikkelen, zodat ze zich beter kunnen wapenen tegen cyberaanvallen. Een gedetailleerd cyberveiligheidsplan moet echter geen onoverkomelijke opdracht zijn.

Om u alvast op weg te helpen, ontwikkelde het Centrum voor Cybersecurity België in samenwerking met de FOD Economie en de Cyber Security Coalition de gratis referentiegids ‘Cyberguide.

Cyberguide

Deze onlinegids over cyberveiligheid bevat zowel basis- als meer geavanceerde beveiligingsmaatregelen, opgedeeld in 4 categorieën:

Voor elke maatregel vindt u een beschrijving, praktische informatie en nuttige weblinks en tools. Zo kan uw organisatie haar cyberveiligheidsniveau verhogen, de cyberveiligheidsrisico’s beperken doorn kwetsbaarhedenweg te werken en tenslotte haar veerkracht verbeteren.

Ga naar Cyberguide

 

Dowload the press release in French or in Dutch .

Download the press release in French and in Nederlands

Sign up for our Cyber Pulse newsletter

Stay tuned to the forthcoming activities of the Coalition community. Cyber Pulse keeps you up-to-date on the latest cybersecurity news, community actions and member stories.

Uw mening van groot belang voor ons. Geef uw feedback over onze awareness tools.

Geef uw feedback


Deel deze nuttige inhoud met vrienden:

Volg ons op sociale netwerken: