Relax ! And think twice before clicking on a link

Phishing is nog steeds een groot probleem voor zowel individuele internetgebruikers als organisaties. Wees waakzaam en klik niet te snel op een link!

Het centrum voor cyberveiligheid in België (CCB) en de Cyber Security Coalition lanceren in Oktober, de Europese Cyber Security maand, hun 5de nationale sensibiliseringscampagne. Dit jaar gaat al onze aandacht uit naar phishing, want het is nog steeds een groot probleem voor de individuele internetgebruiker maar ook voor bedrijven, organisaties en de overheid. Phishing wordt door cybercriminelen gebruikt:

  • om identiteits- en bankgegevens van individuele gebruikers af te pingelen,
  • voor afpersing / bestelen van individuele internetgebruikers of bedrijven,
  • om accounts te kunnen hacken,
  • om binnen te dringen in systemen en/of om er gegevens te stelen,
  • om malware te verspreiden,
  • en zelfs voor spionage/sabotage.

Laten we samen phishing stoppen!

Zelfs al zijn veel internetgebruikers waakzaam en herkennen ze vaak valse berichten, toch klikken nog te veel mensen op kwaadaardige links in emails, sms berichten en sociale media met tragische gevolgen. Vaak klikken we gewoon te snel. Net daarom is de slogan van deze campagne: “Relax en denk 2 keer na voor je op een link klikt.”

Wanneer je een verdacht bericht krijgt, aarzel niet en stuur het naar [email protected]. Op die manier willen we het aantal slachtoffers van phishing aanzienlijk verminderen!

In 2018 ontving het Centrum voor cybersecurity België maar liefst 648.522 mails via hun emailadres [email protected] . Deze mails werden automatisch gescand en in totaal werden bijna 1500 valse websites geblokkeerd.

Op de campagnewebsite kan je meer nuttige tips en informatie ontdekken. Ook de digitale gezondheidsindex vind je er terug, zodat je zelf je cyber security kennis kan testen.

Campagne materiaal

Al het campagne materiaal (posters, brochures, banners & video’s) en de persmededeling kunnen gratis worden gedownload.

Download het materiaal

Promo video

Sign up for our Cyber Pulse newsletter

Stay tuned to the forthcoming activities of the Coalition community. Cyber Pulse keeps you up-to-date on the latest cybersecurity news, community actions and member stories.

Uw mening van groot belang voor ons. Geef uw feedback over onze awareness tools.

Geef uw feedback


Deel deze nuttige inhoud met vrienden:

Volg ons op sociale netwerken: