Voor de 6de keer al lanceren het Centrum voor Cybersecurity België en de Cyber Security Coalition een sensibiliseringscampagne rond cyberveiligheid. Dit jaar gaat onze aandacht uit naar de strijd tegen phishing. We willen de internetgebruiker aanmoedigen om slimmer te zijn dan phishers.

Wees slimmer dan een phisher!

De meeste internetgebruikers beseffen dat niet elk bericht te betrouwen is, maar steeds vaker zijn phishingberichten zo misleidend en waarheidsgetrouw dat toch nog veel mensen in de val trappen. Phishing is een groot probleem voor de individuele internetgebruiker maar ook voor bedrijven, organisaties en de overheid. Daarom willen we bij iedereen de waakzaamheid verhogen. Samen kunnen we oplichters te slim af zijn.  De internetgebruiker leert verdachte berichten herkennen, wordt bewust gemaakt er niet op te klikken, en stuurt ze door naar [email protected].  Het CCB laat de verdachte links blokkeren. Maar we doen nog meer! Tijdens deze campagne lanceren we de Safeonweb app: een applicatie waarmee je op een snelle en eenvoudige manier op de hoogte blijft. De app waarschuwt je voor cyberdreigingen en nieuwe vormen van online oplichting.

Ontdekken de campagne

Sign up for our Cyber Pulse newsletter

Stay tuned to the forthcoming activities of the Coalition community. Cyber Pulse keeps you up-to-date on the latest cybersecurity news, community actions and member stories.

Download onze Cyber Security Gidsen


Deel deze nuttige inhoud met vrienden:

Volg ons op sociale netwerken: