Boost uw digitale gezondheid!

Van een back-up wordt u zen. Regelmatige updates maken u gezonder. Test uw digitale gezondheid op safeonweb.be.

Het Centrum voor Cyberveiligheid in België (CCB) en de Cyber Security Coalition lanceren tijdens de Europese Cyber Security maand hun 4de nationale sensibiliseringscampagne. Met deze campagne willen we internetgebruikers aanmoedigen om hun digitale gezondheid te boosten door updates uit te voeren en regelmatig back-ups te maken van belangrijke bestanden.

Waarom back-ups en updates van groot belang blijven!

In mei 2017 werd de wereld opgeschrikt door de uitbraak van de ransomware WannaCry. De snelheid waarmee het gijzelvirus systemen wereldwijd infecteerde, was ongezien. In 150 landen werden meer dan 300.000 toestellen geïnfecteerd. Het virus kon zo snel en hard toeslaan door gebruik te maken van een gekende kwetsbaarheid in IT-systemen.

Slachtoffers van Wannacry werden verplicht te betalen om hun gegevens terug te krijgen. Organisaties en personen die een back-up hadden van hun gegijzelde gegevens konden zonder het betalen van losgeld de schade aanzienlijk beperken.

Door het uitvoeren van software-updates kan de impact van aanvallen zoals Wannacry worden beperkt omdat ze kwetsbaarheden in systemen en programma’s herstellen. Dit geeft hen meer weerstand tegen hackers.

Test uw digitale gezondheid!

We sporen alle Belgische internetgebruikers aan om digitaal gezond te blijven. Daarom roepen we de Digitale Gezondheidsindex (DGI) in het leven. Met een korte test peilen we naar de kennis en het gedrag van de Belg over internetveiligheid.

 

Benieuwd hoe het is gesteld met uw digitale gezondheid? Doe dan zeker de digitale gezondheidstest.

Doe de digitale gezondheidstest

Al het campagne materiaal en de persmededeling kunnen gratis worden gedownload op onze mediapagina.


Download onze Cyber Security Gidsen


Deel deze nuttige inhoud met vrienden: