Datum

donderdag 20 september 2018, 09u00 – 18u00

Plaats

BluePoint Brussels
A. Reyerslaan 80
1030 Brussel

Beschrijving

Cybersecurity wordt met de dag belangrijker. Datalekken komen bijna dagelijks voor en de strijd om talent in cybersecurity is groter dan ooit. IT-gigant Symantec voorspelt dat er in 2019 wereldwijd 1,5 miljoen openstaande vacatures voor cybersecurity zullen zijn. Geen wonder dus dat het woord ‘crisis’ zo vaak voorkomt in artikelen over cybersecurity-aanwerving.

Op het volgende Experience Sharing evenement van de Cyber Security Coalition, verdiepen we ons in de Belgische context om zicht te krijgen op zowel de omvang van de vraag, als de talentenkloof die de grootste risico’s voor werkgevers met zich meebrengt.

We hebben het geluk verschillende academische instellingen onder onze leden te mogen tellen, die geaccrediteerde informatie / cybersecurity-opleidingen aanbieden om dit tekort aan te pakken. Zal het echter volstaan om de verwachte personeelskloof te vullen?

In een paneldiscussie zullen professionals debatteren over welke vaardigheden de toekomstige werkende bevolking moet ontwikkelen om aan de behoeften van de markt te kunnen voldoen. De Europese Commissie promoot eveneens verschillende initiatieven met de ambitie om het tekort aan digitale vaardigheden in Europa weg te werken. Verder getuigen enkele bedrijven over hun specifieke personeelsstrategie om de zo gegeerde en broodnodige cyberbeveiligingsprofessionals aan te werven.

Download onze Cyber Security Gidsen


Deel deze nuttige inhoud met vrienden: